MANİSA

Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali başlıyor!

485. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, bu yıl “Dolu Dolu Festival” sloganıyla 22-27 Nisan tarihleri arasında unutulmaz bir haftaya ev sahipliği yapacak. Festival, sanat, tarih ve tiyatroyla Manisa sokaklarını şenlendirecek.

Her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, bu yıl 485’inci kez düzenleniyor. 22 Nisan’da başlayacak olan festival, altı gün boyunca Manisa’nın dört bir yanında sanat, edebiyat, tiyatro ve kültürel etkinliklerle dolu dolu geçecek.

Festival sanatla açılıyor

Festivalin ilk günü, dünyaca ünlü ressam Devrim Erbil’in “Bir Müzeye Doğru” adlı sergisiyle sanatseverlere kapılarını açacak. Aynı gün çeşitli noktalarda düzenlenecek olan “Geçmişten Geleceğe Kadın Eli”, “Ahşap Oyuncak Sergisi” ve “Mesirin Renkleri” sergileri de sanatın farklı yüzlerini Manisalılara sunacak.

Akşam saatlerinde “Ağaçlar Ayakta Ölür” tiyatro oyunu sahnede olacak, ardından “Hoş Geldin Mesir” korteji ile festival coşkusu Manisa sokaklarına yayılacak.

23 Nisan’da minikler sahneye çıkıyor

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olan 23 Nisan’da, festivalin kalbi çocuklarla atacak. Tarihçi-yazar Sinan Meydan, çocuklarla “Atatürk’ün Yolunda” başlıklı söyleşide bir araya gelecek. Aynı gün mitolojik öykü yazma atölyesi ve ahşap oyuncak atölyesi gibi etkinliklerle minikler hem eğlenecek hem de sanata ilk adımlarını atacak. Gün, “Sığınamayanlar” oyunu ile tiyatro severleri sahneye davet edecek.

Tarihin derinliklerinden tiyatro sahnesine

24 Nisan’da tarih ve sinema bir araya geliyor. Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan ve yönetmen Ezel Akay, “Tarihin Geleceği ve Geleceğin Tarihi” başlıklı söyleşide bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

Çocuklar için “Ceko ile Peko” adlı eğlenceli oyun sahnelenirken, akşamında “Tatlı Kaçık” adlı tiyatro oyunu izleyicileri kahkahaya boğacak.

Edebiyat rüzgarı esecek

25 Nisan’da edebiyat rüzgarı esecek. Ahmet Ümit ve Tuğrul Keskin, 3. Niobe Edebiyat/Sanat Söyleşileri kapsamında Manisalı edebiyatseverlerle buluşacak. Aynı gün sahnelenecek olan “39,5 Basamak” adlı oyun ise tiyatro tutkunlarını bekliyor.

İlber Ortaylı’dan Mesir’in tarihi

Festivalin beşinci gününde sahne Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın olacak. Ünlü tarihçi, “Manisa’nın Mesir Tarihi” başlıklı söyleşisiyle kültürel mirasımızı anlatacak. Gün içinde Mesir ve Manisa Tarihi Bilgi Yarışması, akşam ise “Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü” tiyatro oyunu ile festival devam edecek.

Mesir saçımı töreniyle final yapılacak

27 Nisan’da festivalin finali, geleneksel Mesir Macunu Saçım Töreni ile yapılacak. Sultan Camii önünde düzenlenecek tören, tarihi ve kültürel mirasın görkemli bir temsilini sunacak. Aynı gün boyunca kent genelinde sürecek olan sokak sanatları, performanslar ve müzik etkinlikleri, Manisa’yı adeta açık hava sahnesine çevirecek.